Rene Siegfried in lego

RENÉ SIEGFRIED en de LASHbak in lego


Hendrik van Wolfswinkel heeft voor vereniging ‘De Binnenvaart’ de RENÉ SIEGFRIED en de LASHbak nagebouwd in Lego.

Nadat aan hem was gevraagd de RENÉ SIEGFRIED te bouwen van legosteentjes, is hij begonnen met documentatie te verzamelen over de duwboot en heeft hij foto’s gemaakt, waarna hij was begonnen met de maten te gaan omzetten naar het formaat van een legopoppetje, want die schaal moest het worden.

Toen de maat was bepaald, is hij de meest bijpassende kleuren gaan zoeken die er zijn bij Lego. Dan begonnen met het uitwerken op de computer. Daar elk steentje ingetekend op de juiste kleur met het artikelnummer van elk steentje. Maar het kwam ook voor dat je van een uitgezochte kleur of formaat niet het juiste steentje kon krijgen. Dan moesten er andere oplossingen bedacht worden.

De uitdaging was om zoveel mogelijk gebruikte steentjes te verwerken, dus het was een hele zoektocht om de juiste blokjes te vinden. Ook omdat er snel kleurverschil in kan zitten bij gebruikte Lego ondanks dezelfde kleurcode. Maar na een bouwbeschrijving van bijna 1137 pagina’s voor de duwboot en 151 pagina’s voor de LASHbak kon, nadat hij de blokjes had verzameld, de bouw beginnen met circa 4700 blokjes.

Toen de bouw klaar was, was de volgende klus de naamstickers er bij zien te krijgen. Na de letters er te hebben opgeplakt, was de RENÉ SIEGFRIED en de LASHbak klaar. Er moest soms wel een concessie gedaan worden, want je kunt niet alles krijgen bij Lego, zoals bij modelbouw, en je moet werken met steentjes waar je niet aan kunt schuren of plamuren. De bouwer vond het een leuke opdracht om te maken. 




1 / 3
Hendrik van Wolfswinkel mag terecht trots zijn op zijn bouwwerk
2 / 3
Maar liefst 4700 Legosteentjes zijn hierin verwerkt
3 / 3
Veilig opgeborgen en te zien in een vitrine